Advenstfixande

komprimerad

I dag har jag städat och gjort advent. Jag har två röda stjärnor i vardagsrummet.
I köket sitter den andra stjärnan. Adventsljusstaken står i sovrumsfönstret.
Ljusbrickan har sin plats på vedspisen i köket. Den får dock flytta på sig när det
eldas där. Värmeljusen bor på tvn och ljusen på väggen sitter i vardagsrummet.
Sen har jag en massa ljus lite överallt i lägenheten. Älskar att tända ljus som lyser
upp i höst/vinter mörkret. Det är såååå himla mysigt.

Så nu vet du lite hur det ser ut hos mig den här tiden på året.


6:e raka

I går bar det av upp till Njurunda för att möta Klockarberget på bortaplan.
Om man kollar tabellen så borde vi inte ha några större problem med motståndet. Men det är just det som skapar problem...
Varför ska det vara så svårt att spela ut och spela bra mot sämre lag?
Dessutom anser jag att dom faktiskt är bra mycket bättre än andra lag vi mött i serien så jag är lite konfunderad att dom ligger där dom ligger i tabellen. Men dom kanske klättrar så småningom.
Vi tog ledningen med 1-0 bara några minuter in i första perioden genom bra samspel av systrarna Mattsson. Innan första perioden var över hade Klockarberget kvitterat till 1-1. Efter bara dryga minuten in i andra perioden tog vi åter ledningen med 2-1 genom mål av Sigge, framspelade av Vickan. Men åter igen lyckades dom kvittera. I tredje perioden fick vi chans att spela power play som vi dock inte utnyttjade och matchen stog och vägde. När det var knappat två minuter kvar drabbades Njurunda åter igen av en utvisning. Vi rullade boll och hade en massa avslut. Dock utan att lyckas få in den lilla vita saken i mål. När det återstog ca 3 sekunder fick Sassa bollen och alla skrek SKJUT!!!!!! Det gjorde hon med en läcker backhand fick vi så ÄNTLIGEN se bollen gå i mål. Klockan stog då på 19.59... Snacka om att göra mål i sista sekunden.
Riktigt skönt med ytterligare en seger och vi håller oss kvar på en tredje plats i tabellen så här långt.
Lite tråkigt med matchen är dock att vi inte punkterar den tidigare för vi saknade inte chanser att göra mål på. Så det satt onödigt hårt inne. Men som sagt, 3 nya friska pinnar.
Nu är det bara att träna bra och ladda inför derby mot Alfta nästa helg.

Just nu fördriver jag tiden med att jobba. Vet inte hur länge det blir inatt, men om det inte händer något mer får jag väl gå hem runt sex-sju tiden. Så det är bara att bita ihop 4-5 timmar till och se till att hålla sig vaken...

Fredagsstök

I dag åkte jag på ridskolan efter jobbet. Tog en fika med T och snackade lite.
Efter det bar det av till Navarra för att mocka och göra iordning hennes mat. Passade på att gå ut i hagen och pussa lite på henne också. Hon är sååå himla go. Blev ingen ridning idag för tidsschemat var lite för pressat för det.
När jag kom hem packade jag ihop tvätten och såg till att få lite rena kläder. Nu har jag kläder på tork i hela lägenheten... :(  Och jag ska dessutom få plats att hänga upp en maskin till någonstans. *hmmm* Men det löser sig på något vis.
I morgon är det dags för innebandymatch. När vi kommer hem på kvällen blir det bara hem och byta om sen blir det jobb hela natten. Får se det possitiva i det och det är att det blir roligt när lönen kommer.

Ha en underbar kväll!!!

Godaste bullarna i världen!!!

I dag var vi och bowlade med jobbet. Tyvär har jag en krånglande axel så jag kunde inte vara med. Vill inte riskera att få mer ont.
Dock spelade jag en halv serie då en kollega var tvungen att åka hem. Fast jag kände ingen glädje i det då det gjorde ont varje gång jag skulle lyfta klotet. Kändes som det vägde bly... Men, men det som inte dödar det härdar!!!
Blir det bowling någon mer gång så ska jag också vara med. Vi hade i alla fall en rolig timme tillsammans och det var skönt att få göra något possitivt tillsammans utanför jobbet. Det har varit lite tungrott på jobbet sista veckorna så jag tror vi behövde det här.

Efter bowlingen åkte jag till BeWicked och hälsade på en sväng. Fick bullar av henne. Schyrre!!! Hennes mammas bullar är dom klart bästa som finns. Skulle man inte bli så fet av bullar skulle jag kunna leva på dom. Fast bara Beas mammas isf. Ingen kan göra bullar som hon kan.
När jag precis skulle åka hem ringde Anna. Åkte förbi henne på vägen hem och drack lite kaffe och fick pannkaka. Busade lite med henne barn också. Dom är bara för underbara. Även om dom är extremt envisa och har en förmåga att ryka ihop allt som oftast... Men det är väl så med syskon. I mina ögon är dom i alla fall hur goa som hellst.

Nu har jag kommit hem efter att varit till pappa och hämtat hunden. Har läst lite bloggar och kollat på lite annat intressant och ointressant på nätet.
I kväll blir det en lugn kväll hemma i soffan.
I morgon åker jag till stallet och tar hand om Navarra efter jobbet. Sen vet jag inte vad som händer.

Ha en skön kväll.


Ömsesidigt

Läste en rolig blogg idag efter tipps från en kompis.
Det var min fd målvaktskollega (om man kan säga så).
Det enda jag har att säga om den bloggen är att det verkligen är ömsesidigt det hon ventilerar i sin blogg. Dock går jag leende ur det hela och mår precis hur bra som hellst.
Skrattar bäst som skrattar sist. :D
Ni som inte vet kommer att få veta vad jag har på gång så småningom. Allt måste bara bli klart först.

Sköt om er där ute och hoppas ni är på lika gott humör som jag är!!!

Segdag

I dag har det inte hänt mycket. Har fixat lite här hemma, sen har jag mest bara slappat.
Riktigt skönt med en slappdag och ladda batterierna. Trött som bara den idag.
Så imorgon borde jag vara riktgit pigg igen. :)
Träningen igår var annorlunda och jobbig som bara den. Skull eman köra den en gång i veckan skulle snart benmusklerna vara lika stora som Anjas... Eller kanske inte riktigt, men det kändes så...
I morgon blir det jobb som vanligt på dagen. Och på kvällen är det dags för träning igen.

Njut av snön!!!

Motiverad

Jag känner mig så grymt motiverad att åka och träna.
Ska bli hur kul som hellst att komma ner på hallen och dra på sig utrustningen. Ser verkligen fram emot varenda träning och match. Känns grymt bra att jag lagt ner bandyn och spelar innebandy igen. Den glädjen jag känner över att åka på träningar nu har jag inte kännt på hela tiden i bandyn.
Visst är det kul med bandy också, men det är endå inte samma sak.
Nu siktar jag bara uppåt i innebandyn. Jag ska inte göra någon besviken av alla er som verkligen tror på mig och som tycker jag är grym. Ska bara komma på det själv också så blir det nog bra... ;)
SuperE..>> du och jag mot högre mål... :D
Nu ska jag packa väskan och dra mig ner mot hallen.

Ha det underbart alla!!!

Ge mig snö!!!

Zesse busar i snön

Jag vill ha snö!!! Blir så ljust och fint när det kommer snö på backen.
Dessutom älskar Zesse snön. Han kan busa hur länge som hellst.
För att inte tala om att skotern kan plockas fram och dammas av.
Så ge mig snö nyss!!!

Behöver städa!!!

Har varit ner och kollat på lite innebandy idag. Det var herrmatch i DM Bollnäs/Hertsjö 1 - Alfta. Alfta gick segrande ur den striden.
Efter matchen åkte jag förbi hemma hos pappa och tog en promenad med hans tax (pappa jobbar). Min kusin var hos sina föräldrar och hälsade på så jag passade på att snacka lite med honom också. Det är inte ofta han är uppe och hälsar på så det var roligt att träffa honom en sväng. Passade på att gosa lite med katterna oxå innan jag åkte vidare hem.
Nu har jag tänt brasan i kakelugen och borde egentligen ta tag i städningen... Men hamnade som vanligt framför datorn en sväng först...
Disken ligger iaf i blöt och dammsugaren är framplockad. Så det är väl bara att ta sig i kragen och göra någonting åt min stökiga lägenhet... Har varit så fullt upp på senaste tiden så att dammsuga hundhår har inte varit prioritet när jag kommit hem på kvällarna. Men som sagt. Idag ska det bli ändring på det.
I kväll ska jag bara ha en lugn och skön hemmakväll framför tvn.

Tredje segern på en vecka!!! :)

I dag var det dags för innebandymatch igen, Vi tog emot Hernösand på hemmagolv. Stog till slut som segrare med 5-1.
Det kändes skönt med seger även om det kanske inte var den mest välspelade matchen. Är så svårt att spela när man möter ett lag som inte spelar innebandy utan mest vevar med klubborna. Vet inte hur många slag jag åkte på och då behövde inte ens bollen vara i närheten...
Men, men det vara bara att bita ihop och försöka hålla spelet uppe. Synd bara att dommarna inte gick in från början och tog blåsningar så hade vi sluppit alla fula slag och efterslängar...
Men tredje segern på en vecka är iaf ett faktum och det känns riktigt skönt. Hoppas verkligen den postitiva trenden håller i sig. Dessutom är det femte raka segern varav fyra i serien och en DM match.

I kväll blir det tv och umgänge med min lillasyster som är här och hälsar på en sväng.
I morgon ska jag försöka hitta inspiration så jag får längenheten städan. Den är lite väl stökig nu... Hund och katthår mest överallt känns det som.

Jobb, jobb och åter jobb

Är hemma och vänder en sväng. Ska ta mig en dusch, softa lite i soffan och bli människa efter jobbet,
Sen ska jag åka till min storasyster och häsa på. Vi ska laga middag tillsammans och umgås. Brukar vara trevligt att hälsa på henne och familjen. Blir ofta spel eller kort och umgänge. Dessutom är hennes man kung på datorer så jag tänkte ta med mig min bärbara och be honom om lite hjälp med en grej som jag inte fixar själv. Fast det vet han inte om än... haha
Efter det bär det av till nästa jobb. Skulle inte ha jobbat inatt egentligen, men dom fick inte tag i folk så jag får offra mig...
I morgon är det dags för innebandymatch igen. Då tar vi emot Hernösand hemma på parketten i Bollnäs. Älskar att spela på parkett. Då kan jag verkligen utnyttja mina utkast. Dom får ännu mer fart och läng där än i hallar där det är matta.

Ha en underbar helg allihopa!!!

Grymt skön seger

Nu är matchen avklarad.
Vi vann med klara 9-2 och tyvär speglar siffrorna verkligen matchen oxå. Jag hade inte alls mycket att göra i målet.
Docj släppte jag in deras andra mål billigt, men det är svårt att hålla fokus när man inte har nåt att göra och blir lite kall och loj. Men som sagt jag skulle ha tagit den.
Annars tycker jag vi gör en bra match. Spelar runt boll och blir inte stressad fast dom kliver på oss högt redan från början. Vi rullar boll och spelar innebandy medans Alfta mest ställer någon framför mål och kastar in bollar framför. Inte mycket till konstruktivt spel från deras sida.
Nervositeten var som bortblåst när det väl var dags för match och det kändes skönt.
Efter matchen stog jag och pratade med en fd lagkamrat i Alfta och det är inga sura miner där. Känns bra.
Nu ska jag lägga mig och läsa lite, sen blir det godnatt.

Nervös

I kväll är det dags för innebandymatch i alfta.
Jag spelar numera med Bollnäs/Hertsjö vilket är som att komma hem för Bollnäs är min moderförening.
Dock var jag senast aktiv i Alfta innan jag la innebandyn åt sidan ett tag för bandyn.
Nu ska jag alltså tillbaka till min fd hemmaarena och möta mina fd lagkamrater.
Det känns lite nervöst, men förhoppningsvis släpper det när jag väl kommer in på plan.
Hur det gick i matchen får ni veta senare.
Förhoppningsvis är jag glad och avslappnad när jag kommer hem igen. Glad över en seger som jag verkligen hoppas på och avslappnad för att första matchen mot mina gamla lagkamrater är över.

Björnar

Fick en önskan om att jag skulle dela med mig lite om mina tankar vad det gäller björnar så här kommer det.



Jag är som ni redan vet jägare. Tillbringar massor med timmar i skogen både som jägare, på skogspromenader med min hund och på hästryggen. Jag har aldrig sett en björn. Inte i det vilda. 
Däremot vet jag att dom finns i närheten. Björnar är mästare på att gömma sig. Känner dom att det kommer någonting i närheten så kryper dom ihop och lägger sig och trycker. Jag är fullständigt övertygad om att björnen flera gånger har legat och tittat på mig när jag spatserat omkring i skogen. Jag är inte rädd att stöta på en björn när jag är ute. En björn är skygg. Den visar sig inte för oss människor om det inte händer något extremt.
Om jag tex råkar smyga mig på en björn så den blir överraskad/rädd eller om jag råkar komma emellan en hona och hennes unge. Då gör jag nog björnen rätt upprörd.
Det handlar om dess instinkt. En fara hotar, den försvarar sig.
Skulle jag vara ute i skogen på jakt och råka smyga mig på en björn skulle min första tanke inte vara att lyfta bössan. En skadeskjuten björn är en livsfarlig björn, en oskadd björn har fortfarande chansen att fly och jag kan sakta försöka backa undan. Däremot skulle jag heller inte springa. Då ser björnen mig som ett byte. Det är det sista jag vill.
Om jag mot förmodan skulle bli tvungen att lyfta bössan ska jag ha björnen på behörigt avstånd för att veta att jag hinner sätta ett andra skott. Björnen dör sällan på det första. Och dessutom har björnen ett väldigt litet träffområde där du kan sätta den perfekta dödande träffen.
Den matematiken säger mig att om jag har björnen på så stort avstånd att jag faktiskt hinner avlossa två skott, då är björnen fortfarande inom behörigt avsånt från mig och det finns ingen anledning att lyfta bössan.
Om björnen mot förmodan skulle gå till attack, vilket är extremt ovanligt, så kanske bössan höjjs iaf.
Det är väldigt lätt att sitta här i värmen från brasan och säga att jag skulle göra si eller så, men hur man verkligen agerar när man ställs inför en situation är en helt annan. Men jag önskar innerligt att jag handlar som mitt sunda förnuft säger mig,
Så som ni säkert redan förstått känner jag inte den minsta oro för att promenera i skog och mark. Björnen håller sig undan så länge inte vi retar upp den eller smyger oss på den. Och som dom flesta av oss redan vet så låter det av oss när vi är ute i skog och mark. Det ger björnen massor med tid att gå undan och krypa ihop någonstans.

Njut av era skogspromenader, björnen kommer inte skada er.

Från full fart till nerbäddad i feber...

Förra veckan var det full fart.
Var hästvakt åt en kompis häst. Min kompis med familj var utomlands och njöt av solen, så välförtjänt. Så jag tog hand om hennes häst. Det blev många mysiga skogsritter.


(Navarra)

Måndag och onsdag tränade jag innebandy. Före träningen på ons hann jag även med ett styrelsemöte. Fre bar det av till Gävle fördistriktskonferens i dagarna två. Han iaf med att åka förbi hästen och fixa stallet, sen bar det av hem till duschen, därefter vidare till Gävle. Där lyssnade vi på intressanta föredrag, hade en massa vettiga diskussioner och ett trevligt samkväm på fre kväll med god mat och lite tävlingar. Utbytet av idéer på sådana här tillställningar är ovärderligt. Man får så mycket med sig som man kan ta med sig hem till sin egen förening.
Lördag bar det av hemåt igen. Hann med att vila lite innan det var dags att åka och jobba natt på mitt extrajobb. Jag jobbar heltid, men jobbar även extra, vilket blir framförallt helger nu när jag jobbar dagtid. Men eftersom jag jobbar säsong vill jag iaf hålla kvar mitt extraarbete så jag har något att göra när jag blir arbetslös.
På söndagmorgon slutade jag klockan åtta. Åkte förbi Hemköp och inhandlade lite frukost. Sen hem och vila lite. Klockan tolv var det samling på sporthallen för avfärd med buss till Sundsvall. Där spelade vi match mot Sundsvall IBF ungdom. Vi vann med 6-3 och jag lyckades att få till en assist i matchen, Kändes rätt bra för att vara första matchen i innebandymålet på 1,5 år. Sååååå roligt att spela innebandy igen och jag saknar inte bandyn alls.

Jag i innebandymålet
(gammal bild, jag på väg att plocka bollen)

Sö kväll var jag hemma vid halvtio tiden. Gjorde matlåda för att ha med mig på jobbet på må sen blev det sängen.
Vaknade på natten med världens feber. Så nu har jag legat däckad i snart två dagar. Vet inte om det var det höga tempot förra veckan som tog kål på mig eller vad det nu är, Tycker inte om att behöva vara hemma från jobbet och vara sjuk. Speciellt inte nu nät det är så himla mycket att göra. Men ibland måsteman bara lyssna på kroppen. I morgon åker jag och jobbar för jag känner mig iaf piggare nu.

Sköt om er och varandra där ute!!!

Tid

Kan inte förstå hur jag bar mig åt tidigare. Hur fick jag dygnen att gå runt? Hade jag fler timmar på dygnet? Eller sov jag aldrig. Föresten det vet jag redan svaret på... Nu när jag har slutat med bandyn känns livet helt plötsligt mycket lättare. Jag känner att jag faktiskt har tid.
Tid för mig själv, tid att träffa mina underbara vänner, tid att hälsa på min familj, tid att göra det jag känner för just då, tid för allt.
Det jag aldrig verkar ha förstått är hur mycket tid som faktiskt går åt till träning. Även om vi på försäsongen bara har två gemensamma träningspass så går det jue åt så mycket mer tid. Tid till individuell träning för att bli bäst.
Nu tränar jag när jag känner för det. Men eftersom jag inte vet annat än att träna för att bli bäst kommer det nog kännas konstigt i början. Att bara träna för att må bra, att trivas i vardagen.
Jag har ända sedan barnsben tränat olika sporter för att bli bäst. För att folk ska se mig och ge mig uppmuntrande kommentarer, tycka att jag varit duktig. Men ska jag vara ärlig så bryr jag mig inte om det just nu.
Men vem vet, om en vecka eller två kanske abstinensen kommer igen... Det blir som en drog. Träna, träna och åter träna. Se till att bli bäst och få beröm för det du presterar.
Men jag då? Människan Mia. Är jag inte lika bra om jag inte presterar bra resultat på en idrottsarena? Vet inte, hoppas inte det. Orkar inte fundera på det just nu. 
För just nu vill jag bara njuta av min tid. Tiden som jag kan förvalta som jag själv vill. Just nu.

Jag på älgjakt hösten 2008

Jag på älgjakten 2008. Jakten är något som jag verkligen
uppskattar. Då om någon gång får jag tid, tid att vara mig själv,
tid att vara för mig själv, tid att reflektera över allt och inget.


RSS 2.0